Verkenning van een land-schap

Trivialiteiten en andere waardevolle verhalen gesprokkeld langs Vlaamse Ardennen wegen.

vrijdag 23 april 2010

Erfgoeddag in Velzeke


Hoe fake kan erfgoed zijn? Op zondag 25 april probeert Vlaanderen daar een antwoord op te formuleren tijdens Erfgoeddag. Het Provinciaal Archeologisch Museum in Velzeke neemt elk jaar deel aan deze succesvolle publieksdag rond cultuur en erfgoed. Ook dit jaar wordt opnieuw ingespeeld op het algemene thema. Deze editie komt al wat 'Fake' is aan bod. In Velzeke vertaalt zich dat in echte of fake juwelen. De bezoeker kan er naar een tentoonstelling over echte Romeinse juwelen, maar ook live de productie van replica's meemaken.

In 'te bot of niet te bot' vertelt een archeoloog wat men te weten kan komen uit de analyse van menselijke beenderen. De leeftijd en het geslacht van de overledene bijvoorbeeld, maar ook het ziektebeeld waaraan hij of zij is gestorven.

Kan het nog faker dan een oldtimer rondrit met tweewielers, auto's en tractoren. Is een oldtimer erfgoed? En is het al 'echte' oldtimer wat blinkt? Het pam werkt samen met de 4de Ronde van Vlaanderen voor Oldtimers met een rit van en naar Oudenaarde.

In het kader van de week van de amateurkunsten komen coverbands het beste van zichzelf geven.

Meer info: www.pam-velzeke.be, Tel: 09-360 67 16
Provinciaal Archeologisch Museum Velzeke
van 10.00 tot 18.00 uur
Paddestraat 7, Velzeke (Zottegem)

Geen opmerkingen: