Verkenning van een land-schap

Trivialiteiten en andere waardevolle verhalen gesprokkeld langs Vlaamse Ardennen wegen.

donderdag 26 februari 2009

Big Band 86 concerteert in Geraardsbergen

Stomend, dynamisch en bijzonder gesmaakt
Big Band 86 o.l.v. Marc Godfroid concerteert tweemaandelijks in Café De Eendracht in Geraardsbergen. Wat ooit begon als een huisconcert van vrienden die houden van jazz en big bandmuziek, is uitgegroeid tot een bijzonder kwaliteitsvol en gesmaakt concert in een nokvol café. De jazzliefhebbers komen van ver (Vilvoorde bijvoorbeeld) om de concerten mee te maken. Donderdag 26 februari speelde Big Band 86 hun 74ste concert met muziek van Gordon Goodwin. Het was een avond op topniveau. Vijf jaar geleden schreef ik in het regiomagazine VAriant een artikel over de band, toen was de band nog onbekend en onbemind. Wat ik vreesde is uitgekomen. Ik hoopte in stilte dat het mijn geheim zou blijven, deze geweldige huisconcerten in een ongedwongen sfeer, met echte supporters die onvoorwaardelijk trouw waren aan de band en alle (zeldzame) minder juiste noten met de mantel der liefde toedekten. De legendarische concerten van Big Band 86 zijn ontdekt. Dit is de laatste keer dat ik erover schrijf, want wie weet raak ik volgend concert niet verder dan de dorpel van het café.
Meer info over Big Band 86 op www.jazzinbelgium.com/band/big-band-86.

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Muziekvriend(en)

Op zondag 29 maart 2009 (om 18 uur, deuren 17u15) organiseren we, Misty-Music House vzw, een dubbelconcert met Next of Kin (B - alt-country-americana) en MAGNA CARTA (UK - singer-songwriter-folk) in de Boerderij, Nestor De Tièrestraat 126 te Oudenaarde (Eine).

Kaarten in voorverkoop kosten 14 euro, aan de deur 16 euro en kunnen besteld worden bij platenzaak Music House (055-30 16 85) en FNAC. E-mailen kan ook op volgend adres: Music.House@pandora.be

Marc Esprit
i.o. van Misty-Music House vzw

voor meer info:
Herwig De Noyette (055 30 16 85)


Next of Kin (B - alt-country-americana)

Al van hun eerste ontmoeting hadden Dwight (Dirk De Bruyn - guitar,vocals), Kathy (Katrien De Lombaert - fiddle, vocals) en Geoff (Jef Van Gool - “bulldog fiddle”) in de gaten dat ze ergens verre verwanten moesten zijn. En inderdaad, ze bleken afstammelingen van de Kins (muziekminnende, praatgrage, enthousiaste, melancholische dromers). Ze hadden ieder reeds andere muzikale wegen bewandeld (folk, country, bluegrass, blues, jazz), maar het leek of al die wegen onvermijdelijk bij “Next of Kin” moesten uitkomen. Zij zijn de “Next of Kin” die, met een hart voor de wat vergeten Amerikaanse singer-songwriters, de traditie van verhalende songs trachten levend te houden en er ook hun eigen bijdrage aan willen leveren...
“Next of Kin” brengt een avondvullend programma van eigen songs en bewerkingen van liedjes uit “The Great American Songbook”. Van verhalende songs, alt-country, western-swing tot tearjerker,... kortom: akoestische americana, van ingetogen en fragiel tot vrolijk swingend,... met ziel, zonder marketingfranjes en beperkt in decibels.

MAGNA CARTA (UK - singer-songwriter-folk)

Magna Carta zijn Chris Simpson & Linda Taylor.
De band werd in ’69 opgericht en behoort tot de beste en langst bestaande akoestische live-acts ter wereld. Op het podium hypnotiseren zij het publiek met hun poëtische, close harmony folk-popsongs, die zij putten uit het 30-tal albums die zij in de loop der jaren uitbrachten. “Seasons” (met o.a. “Airport Song”) en “Lord of the Ages” zijn meesterwerken in het genre. Zij worden beschouwd als het Engelse antwoord op Simon & Garfunkel.
Sinds hun ontstaan concerteerde Magna Carta in de grootste concertzalen ter wereld: Royal Albert Hall, Kensington Palace,... van Katmandu over St.-Moritz tot Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Ze deden ontelbare festivals en radio- en tv-optredens. Ze traden op voor zowel de Engelse als de Nederlands koninklijke familie. Chris Simpson schreef ook de muziek voor een aantal Bitse tv-series. Eind 2002 verscheen de prachtige DVD “Ticket to the Moon”, een registratie van een concert op 2 december 2001 in het Klif Theater op het eiland Texel (NL).
Op 11 mei van dit jaar (en dus na veertig jaar toeren) stoppen ze er mee. Op die datum spelen zij hun allerlaatste concert in de Carré in Amsterdam. Daarna gaan Chris, Linda en Matt Barnhoorn (sinds 2002 violist en mandolinespeler bij M.C.) elk hun eigen weg. Het concert van 29 maart wordt hun laatste in België. Mis het niet!!!